Alex: Trackere pe autobuze

– Ce soluție vrei să implementezi colaborativ, alături de alți ieșeni și cu sprijinul aleșilor și-al administrației locale?

Trackere pe autobuze, conectate la o aplicație: ca să vezi unde se află, pe traseu, și în cât timp va sosi o mașină în stația cea mai apropiată de tine (ca să nu mai aștepți 30 de minute în frig, un autobuz).

– De ce crezi că Iașul are nevoie de această măsură?

E mai comod pentru pasageri. Își aliniază mai ușor programul, cu ritmul în trafic al mijloacelor de transport în comun. În plus, șoferii nu mai pot fura motorina, pentru că poți monitoriza atent kilometrajul.

– Câți oameni estimezi că ar beneficia de soluția ta sau ce grup-țintă vizezi?

80% din populatia Iașului. Restul, de 20%, nu are smartphone.

– Prezintă pe scurt etapele proiectului.

1. Sunt achiziționate trackere pentru autobuze. (Prin achiziție directă, durează 1 săptămână, prin licitație, cel puțin 3 luni.)

2. Colaborăm cu facultatea de Informatică să lanseze un proiect de studiu pentru studenți, care să facă aplicația. (Durează 1 lună.)

3. Testăm aplicația. (Cu tot cu debugging, durează 1 lună.)

4. Oferim o bursă modică studentului care dezvolta aplicația cea mai bună. (Dacă oferim un premiu, asta durează o oră. Dacă oferim o bursă studentului sau echipei de studenți, perioada de recompensare se poate întinde la 6 luni.)

5. Punem aplicația în google store. (Durează cel mult o zi.)

6. Lumea e mai fericită. (Pentru totdeauna.)

– Care sunt nevoile proiectului? (De exemplu, ce-ar putea face autoritățile locale și ce pregătire ar trebui să aibă oamenii din grupul de lucru?)

În grupul de lucru ar trebui să intre oameni cu abilități în managementul echipelor, un specialist hw și unul sw.

Ai deja în vedere o echipă de colaboratori?

Facultatea de Informatică sau AC

Intră în dialog cu Alex
Dacă și tu ai nevoie de soluția aceasta sau ai o idee despre cum poate fi implementată mai eficient, sparge gheața și solidarizează-te. Nu discredita soluția propusă, poartă un dialog constructiv și contribuie la un oraș cu oameni mai atenți unii la alții și mai sensibili la nevoile comune.